• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. MİSAFİR KALEM
  3. Bir mahkeme kararının ardından..!
Yayınlanma: 30 Eylül 2021 - 13:13

Bir mahkeme kararının ardından..!

30 Eylül 2021 - 13:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bir mahkeme kararının ardından..!
MİSAFİR KALEM

Ulvi EMRE

 

Yüksek mahkeme; sosyal medya hesaplarını "herkese açık" olarak kullanan bayanlara yapılan uygunsuz yorumların suç sayılamayacağına ilişkin kararı üzerine, birkaç ay önce yayınladığım yazımı tekrar sizlere sunuyorum.

Çağımız bir taraftan bilim ve teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesi, diğer taraftan, gelişen ve ilerleyen bu teknolojinin iyi ve doğru kullanılmaması sonucunda ahlak kurallarına karşı duyarsız ve ruhsuz bir neslin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Bilim ve teknolojinin getirdiği yenilikleri kullanıp ve faydalanmak, hiç şüphesiz onun kötüye kullanılmasını gerektirmemektedir.

Bütün bunları yazmamın sebebi; "Aile Hâkimi" olan bir bayan öğrencimle yaptığımız uzunca bir görüşmedir

Bu görüşmede Aile Hâkimi olan öğrencimin anlattıkları, Türk aile yapısının hızla bozulmakta olduğunu gözler önüne sermekteydi.

Öğrencim özetle: "Hocam önümde çok sayıda boşanma davası var. Bu boşanma davalarında iki ana sebep ön plana çıkmaktadır. Bunlar BİLGİSAYAR ve CEP TELEFONLARI."

"Kadınların şikayetçi oldukları davalarda, eşlerinin, işten eve döndüklerinde, hemen bilgisayarlarının başına geçip gece yarısına kadar, arkadaşlarıyla yada yalnız olarak oyunlar oynadıklarını, bazı yanlış sitelere girdiklerini ve kendileriyle ve çocuklarla ilgilenmedikleri beyan ederek boşanmak istediklerini bildirmektedirler."

" Öte yandan erkeklerin şikayetçi oldukları davalarda da en büyük proplem, cep telefonları olarak öne çıkmaktadır. Şöyle ki:

"Biz bayanlar giyim, kuşam, alışveriş ve makyajda olduğu gibi, cep telefonunu kullanmada da aşırı gitmekteyiz. Bazı bayanlar, sosyal medya yı herkese açık olarak kullanmayı bir marifet sanıp, hiç tanımadıkları erkeklerle yazışmalar yapmakta, bazıları dahada ileriye gitmekte, onlarla telefonla görüşmeler yapmaktalar. Bunu farkeden erkek, uyarılardan sonra şiddete baş vurmakta, bunun üzerine kadın boşanmak için mahkemeye müracaat etmektedir"

"Hocam size anlatmaktan utandığım öyle şeyler var ki, inanın bir bayan olarak duyduklarıma çok üzülmekteyim. Bunlardan en hafif olan ikisini müsaadenizle anlatmak istiyorum.

Bir bayan sosyal medyada yazışıp tanıştığı erkek yüzünden, kocasından dayak yeyip darp edildiğinden bahisle, kocasını şikayet edip, uzaklaştırma kararı aldırdıktan sonra, sosyal medyada tanıştığı erkeği eve almaya başlamış ve bu tesbit edilmiş.

Bir diğeri; yaşı kırkın üzerinde, yaşları 18-19 olan iki kızı mevcut. Bu bayan sosyal medya üzerinden tanıştığı erkekle planlar yapıp, kocasının ölümüne sebep oluyor. Öz kızları mahkemede annelerinin aleyhine şahitlik yapıyorlar."Bunlar sadece ikisi, daha neler var neler.

----Peki senin tavsiyen nedir?

-----Hocam aslında devlet bu konuda üzerine düşenleri tam olarak yapmalı. Türk Aile Yapısını Korumak için tedbirler almalı, mümkünse akşam belirli bir saatten sonra örnek olarak söylüyorum, saat 21 den sonra ev interneleri kapatılmalı.Kitap okumak, aile içi sohbetler yapmak, çocuklarla oynaşıp, şakalaşmak için zaman bırakmak lazım.

Bayanlar özellikle evli bayanlar sosyal medyayı "Hekese açık" olarak kullanmamalı.Sadece tanıdık, dost ve ahbaplarıyla yazışmalılar.

Eğer herkese açık kullanacaklarsa, paylaşımlarının altına, yabancı erkeklerin yazdıkları iltifat dolu yazılara itibar etmemeleri, beğeni dahi yapmamaları, ısrar ederlerse onlara kapatmaları lazım. Sosyal medya kadın avcıları "Sülükler" le dolu. Bunların yaptıkları hiçbir yoruma cevap vetmemeleri gerekir.

"Hocam bir konu daha var ki; aileler tarafından mutlaka dikkate alınmalıdır. O da şu: Son yıllarda yapılan evliliklerin çoğu Sosyal medya yoluyla bulunup yapılmaktadır. Bunlar da çok uzun süreli olmayıp bir yılı bile doldurmadan son bulmaktadır."

Öğrencim;kendisinin ve yine savcı olan eşinin sosyal medya kullanmadıklarını beyan ederek konuşmamıza, iyi dilekler dileyerek son verdi.

Uzun zamandan beri paylaşıp paylaşmamakta karar veremediğim bu görüşmeyi, belki faydalı olur düşüncesiyle bugün sizlerle paylaştım.

Hayırlı, huzurlu ve sağlıklı bir hafta geçirmenizi diler,sevgi ve saygılar sunarım. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • İÇİMİZDEN GELMEDİ, İŞİMİZE GELMEDİ - 23 Mayıs 2024
  • KUTLU BİR FERMAN - 13 Mayıs 2024
  • TÜRK DİLİ VE KARAMAN - 13 Mayıs 2024
  • ERMENEK'İN TARİHÇESİ   - 29 Ocak 2024
  • TARİHDEN BİR YAPRAK - 27 Aralık 2023
  • K A D I N L A R I M I Z - 28 Kasım 2023
  • YENİ NESLİN MİMARLARI - 25 Kasım 2023
  • ŞEN GİTTİM, YASLI DÖNDÜM - 22 Kasım 2023
  • İNSANCA YAŞAMAK - 20 Kasım 2023
  • Bir İngilizce Öğretmenin Anısı - 11 Kasım 2023
  • AKŞAM SOHBETİ - 07 Kasım 2023
  • AKŞAM SOHBETİ - 03 Kasım 2023
  • DOSTLARLA SOHBET - 01 Kasım 2023
  • AKŞAM SOHBETİ - 23 Ekim 2023
  • GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ, HAYALİ CİHAN DEĞER  - 19 Ekim 2023
  • AKŞAM SOHBETİ - 16 Ekim 2023
  • AKŞAM SOHBETİ - 13 Ekim 2023
  • AKŞAM SOHBETİ - 02 Ekim 2023
  • AKŞAM SOHBETİ - 26 Eylül 2023
  • AKŞAM SOHBETİ - 23 Eylül 2023
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
ilan.gov.tr
Köşe Yazarları
ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTELİM
MAHMUT TOPTAŞ
ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTELİM
YOL
GÜNDOĞDU YILDIRIM
YOL
SULTAN AKBULUT
SULTAN AKBULUT
BİR YILI DAHA ESKİTTİK
ULVİ EMRE
ULVİ EMRE
EŞİ OLMAYAN DEVLET ADAMI METNİ
HASAN BARAN
HASAN BARAN
KÖKSÜZ KALMAK
İÇİMİZDEN GELMEDİ, İŞİMİZE GELMEDİ
MİSAFİR KALEM
İÇİMİZDEN GELMEDİ, İŞİMİZE GELMEDİ
MUSTAFA UYSAL
MUSTAFA UYSAL
GARANTİ...
YAZGIMIZ SİNEK KOVALAMAK MI?
YUNUS TURAN
YAZGIMIZ SİNEK KOVALAMAK MI?
ÇUKUR, SU UÇTU ŞELALESİ
OSMAN NURİ KOÇAK
ÇUKUR, SU UÇTU ŞELALESİ
PROF. DR. İBRAHİM CEYLAN'I KAYBETTİK
MUZAFFER CAN
PROF. DR. İBRAHİM CEYLAN'I KAYBETTİK
Yılın son kahvesi
ÇOBAN ATEŞİ
Yılın son kahvesi
Marka Kent ve Niğde İzlenimlerim
AHMET KÜÇÜKCİCİBIYIK
Marka Kent ve Niğde İzlenimlerim
PEKİ..! BU OLAYIN TEK SUÇLUSU CANİ MİDİR?
MUZAFFER KARAOĞLU
PEKİ..! BU OLAYIN TEK SUÇLUSU CANİ MİDİR?
Çok Okunan Haberler
Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü “Bizim Köyde Bilim Var” Projesine TÜBİTAK Desteği
Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü “Bizim Köyde Bilim Var”...
Kazımkarabekir’de Şakayık Hasadı Başladı
Kazımkarabekir’de Şakayık Hasadı Başladı
Kaymakam Açar’dan Tomurcuklar Anaokulu’na Ziyaret
Kaymakam Açar’dan Tomurcuklar Anaokulu’na Ziyaret
Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler