• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. MAHMUT TOPTAŞ
  3. SAPIKLARA UYGUN KANUN OLMAZ
Yayınlanma: 03 Aralık 2018 - 14:32

SAPIKLARA UYGUN KANUN OLMAZ

03 Aralık 2018 - 14:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SAPIKLARA UYGUN KANUN OLMAZ
MAHMUT TOPTAŞ

Bu sene büyükşehirlerimizden birine konferans için gittiğimde en az kırk yıldır tanıdığım, sevdiğim, hizmetlerine hayran kaldığım, örnek olarak birçok kişiye anlattığım bir dostuma haber verdim ve “Akşam saat 20.00’de filan otelde buluşalım” dedim.

Adalet Bakanlığı müfettişliği yaptığı dönemlerde teftişe gittiği her il veya ilçede önce şehrin valisi, kaymakamı, komutanı ve daire müdürlerini ziyaret eder, hepsine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bastığı kitaplardan hediye ettikten sonra teftişine başlardı.

Yanıma uğradığında, kitap çantası hep yanında olur ve ben de kitaplara bakardım.

Büyükşehrin Başsavcısı olmuş. Lokantaya gittiğimizde lokantanın sahibini çağırdı ve “Şu balonları lokantadaki çocuklara dağıtıverir misin?” dedi ve o da dağıttı.

“Eskiden kendin dağıtırdın” dedim, “Korkuyorum, çocuk tacizciliği iftirasından korkuyorum” dedi.

Birkaç tane sapık, birkaç tane suç makinesi, birkaç tane “gölge haramisi” yüzünden, kanun adamları da kanunlar da hallaç pamuğuna döndürülüyor.

Yalnız kanunları darmaduman etmiyorlar, geleneğimizin, örfümüzün, adetlerimizin genleriyle oynuyorlar.

Terk edilmiş köy veya şehirlerin su ihtiyacını karşılayan kuyular da bir müddet sonra kururmuş.

Kuyudan su çekilmeyince kuyuya gelen su damarları tıkanır zamanla kururmuş.

Çocuklar, aslında bizim adamlığımızı, şefkat damarlarımızı, nezaketimizi, sevgi pınarlarımızı kurumaktan koruyan, katılığımızı yumuşatan en sevimli varlıklarımızdır.

Baba ocağında, ana kucağında, babanın alın teriyle, şefkatli nefesiyle, ananın sütüyle, rahmet balıyla beslenen, sevgi yumağıyla oynayarak büyüyen çocuklara dokunma yasağı getirilmiş birkaç tane sapık yüzünden.

Birkaç tane sapık, tedavi edilmesi gerekirken, seksen milyon insanın şefkat, rahmet, merhamet damarları kurutuluyor.

Şefkat, merhamet, muhabbet rüzgârları, gönül dünyamızda üretilir, gözlerden ve sözlerden dışarı çıkar.

Gül, menekşe, leylak karışımı kokusu gibi, karşı tarafın kulak ve gözünden içine girer ve dünyanın hiçbir yiyecek ve içeceğinde olmayan bir gıdaya dönüşür de kemiklerin içindeki ilikten, damarlarındaki kandan, kalbindeki cana kadar hepsine gıda olur.

Sevgili Peygamberimiz,

“Küçüklerine merhamet etmeyen, büyüklerini saymayan, iyiliği emredip kötülüğü yasaklamayan bizden değildir, (yani bizim gibi değildir)” buyurmuş.(Tirmizi, Sünen, K. El-Birru ve sıle, Bab 15 Rahmetüssıbyan).

Hani, hadiste geçen “Rahmet” kelimesini bilirsiniz.

Türkler, Müslüman olduktan sonra “Yağmur” kelimesine “Rahmet” demeye başlamışlar. Çünkü Kur’an’da yağmur, rahmet olarak geçer. (Bak A’raf 7/57, Furkan 25/48, Neml 27/63).

Rahmet gökten inince yerdeki kurumuş dallar, toprakta ölü gibi yatan tohumlar ve çekirdekler çiçeğe dönüşürler.

Gönül dünyamızda oluşan sevgi, şefkat, merhamet, saygı elementlerinden oluşan bulutları, sürelim tüm insanlığın üzerine de tabiatın baharda yemyeşil halılar üzerinde rengârenk çiçekler serptiği gibi büyüklerimize ve küçüklerimize sevgi ve saygımızla dolduralım âlemi ve güldürelim tüm insanlığı.

Rabbimiz, anne ve babaya “Öfff” bile denilmeyeceğini doğrudan bize bildirirken:

“Rabbin, kendinden başkasına ibadet etme¬menizi ve anne babaya iyiliği em¬retti. Eğer onlardan biri veya her ikisi senin ya¬nındaihti¬yarlıkça¬ğına ulaşırsa onlara ‘öff’ deme, onları azar¬lama, onlara gü¬zel söz söyle.”

“Her ikisine de rahmetten tevazu kanadını in¬dir, (kucak aç) ve ‘Ey Rabbim, bunlar beni küçük¬ken nasıl terbiye ettilerse sen de bunlara mer¬hamet et’ de.” (İsra süresi ayet 17/23).

Onlar, geceleri bizimle beraber uykusuz günlerinde “Öff” demedikleri gibi, canlarının bir parçası bilip bağırlarına bastıkları gibi, rahmet kanatlarını üzerimize gerip açlığa, susuzluğa, soğuğa, sıcağa, hastalığa, zararlı olan her şeye karşı bizi korudukları gibi, şimdi bizler de onlara kanatlarımızı germemiz gerektiğini haber verir.

Birkaç tane sapık yüzünden seksen milyon erkek ve kadınımız, küçüklere sevgi büyüklere saygı gülücüğü gönderemiyor.

Birkaç tane sapık sebebiyle yüz binlerce öğretmenimiz, öğrencisinin başını okşayamıyor, sorunlarını sormaya çekiniyor.

Batılı sapıkların, teröristi mazlum gösteren, sömürgeni medeni olarak takdim eden kanunlarının yürürlükte olduğu Amerika ve Avrupa’da, okumuş insanların en seçkinleri senatörleri ve onların da üzerinde olan Trump’larının ve Putin’lerinin sayısı çoğalacak ülkemizde.

Ondan sonra seyret sen kan denizinde boğulan insanları.

Seksen milyona, kanun kırbacıyla, “Sevgini, şefkatini, merhametini tut, sevgi damarını kurut” diyerek işkence etmek yerine sapık yetiştirmemeye ve yetişenleri de ıslah etmeye çalışırsak işimiz daha kolay olur.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTELİM - 08 Haziran 2026
  • FATİH'İN FETİHNAME'SİNİN TAM METNİ - 25 Mayıs 2026
  • HERKESE HİTABIMDIR - 16 Mayıs 2026
  • GÜÇLÜ DEVLET OLMAK NEDİR? - 07 Mayıs 2026
  • İMAN TAZELEYELİM - 18 Nisan 2026
  • KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM - 26 Mart 2026
  • EĞLENİYORLARMIŞ - 18 Mart 2026
  • BİZ AYRILAMAYIZ - 14 Mart 2026
  • MÜSLÜMANIN HER SANİYESİ İBADETTİR - 09 Mart 2026
  • DEĞERLİ OLANIN DÜŞMANI ÇOK OLUR - 03 Mart 2026
  • YÖRÜK OĞLUNUN BAŞARISI - 26 Ocak 2026
  • NE OLACAK? - 27 Aralık 2025
  • KENDİNİZE YAZIK EDİYORSUNUZ - 19 Aralık 2025
  • KORKUYU KORKUTMAK GEREK - 08 Aralık 2025
  • PAPALAR SEMBOLİKTİR - 02 Aralık 2025
  • ANTİKALAR VE İNSANLAR - 27 Kasım 2025
  • HEPİMİZ "ÇIPLAK UYARICIYIZ" - 22 Kasım 2025
  • SUYUMUZU BULANDIRAN ARANIYOR - 11 Kasım 2025
  • MÜMİNLER HER SÖZÜ DUYARLAR, EN GÜZELİNE UYARLAR - 05 Kasım 2025
  • SENİN HAYATINI KİM BİTİRECEK? - 25 Ekim 2025
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 59
ilan.gov.tr
Köşe Yazarları
ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTELİM
MAHMUT TOPTAŞ
ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTELİM
YOL
GÜNDOĞDU YILDIRIM
YOL
SULTAN AKBULUT
SULTAN AKBULUT
BİR YILI DAHA ESKİTTİK
ULVİ EMRE
ULVİ EMRE
EŞİ OLMAYAN DEVLET ADAMI METNİ
HASAN BARAN
HASAN BARAN
KÖKSÜZ KALMAK
İÇİMİZDEN GELMEDİ, İŞİMİZE GELMEDİ
MİSAFİR KALEM
İÇİMİZDEN GELMEDİ, İŞİMİZE GELMEDİ
MUSTAFA UYSAL
MUSTAFA UYSAL
GARANTİ...
YAZGIMIZ SİNEK KOVALAMAK MI?
YUNUS TURAN
YAZGIMIZ SİNEK KOVALAMAK MI?
ÇUKUR, SU UÇTU ŞELALESİ
OSMAN NURİ KOÇAK
ÇUKUR, SU UÇTU ŞELALESİ
PROF. DR. İBRAHİM CEYLAN'I KAYBETTİK
MUZAFFER CAN
PROF. DR. İBRAHİM CEYLAN'I KAYBETTİK
Yılın son kahvesi
ÇOBAN ATEŞİ
Yılın son kahvesi
Marka Kent ve Niğde İzlenimlerim
AHMET KÜÇÜKCİCİBIYIK
Marka Kent ve Niğde İzlenimlerim
PEKİ..! BU OLAYIN TEK SUÇLUSU CANİ MİDİR?
MUZAFFER KARAOĞLU
PEKİ..! BU OLAYIN TEK SUÇLUSU CANİ MİDİR?
Çok Okunan Haberler
Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü “Bizim Köyde Bilim Var” Projesine TÜBİTAK Desteği
Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü “Bizim Köyde Bilim Var”...
Kaymakam Açar’dan Tomurcuklar Anaokulu’na Ziyaret
Kaymakam Açar’dan Tomurcuklar Anaokulu’na Ziyaret
Kazımkarabekir’de Şakayık Hasadı Başladı
Kazımkarabekir’de Şakayık Hasadı Başladı
Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler