• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. TÜRK OCAKLARI; "DEVLETLERARASI İLİŞKİLERDE TÜRK DEVLETİNİN ONURU KORUNMALIDIR"
GÜNCEL
Yayınlanma: 30 Eylül 2017 - 14:50

TÜRK OCAKLARI; "DEVLETLERARASI İLİŞKİLERDE TÜRK DEVLETİNİN ONURU KORUNMALIDIR"

Karaman Türk Ocakları İl Başkanlığı’nın Kerkükte yaşanan elim olaylar ve Kerkük Türkleri için yaptığı yazılı açıklamada; “Türk Milleti merhametli olduğu kadar gururlu ve onurlu bir millettir.

GÜNCEL
30 Eylül 2017 - 14:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TÜRK OCAKLARI; “DEVLETLERARASI İLİŞKİLERDE TÜRK DEVLETİNİN ONURU KORUNMALIDIR”



Küresel emperyalist güçler başka ülkelerin sınırlarını masa başında cetvelle belirlerken, Türk Milleti tarihin hiçbir döneminde sınırlarının başka ülkeler tarafından belirlenmesine asla müsaade etmemiştir. Kan dökmüş, can vermiştir.
1990’lardan bu yana, İsrail’in güvenliği ve enerji yollarının denetimi ekseninde, Birinci Dünya Savaşı sonrası cetvelle çizilen sınırları değiştirmeye matuf, küresel emperyalist projenin yeni bir safhasına gelinmiştir.
ABD ve müttefikleri; Arap Baharı ve BOP Projesi adı altında Kuzey Afrika’dan Pakistan’a uzanan İslam coğrafyasını kan ve gözyaşına boğmuşlar, iç ayrılıkları sürekli körüklemişlerdir. Hedefleri ülkeleri bölmek, kendi kontrollerinde küçük ülkeler- bölgeler oluşturmaktır.
Önce taşeronları aracılığı ile bölgedeki Nüfus ve Tapu Müdürlükleri ile Mezarlıklar yakılıp yıkılarak Tarihi geçmişi ile birlikte tescilli Türk varlığını yok saydılar…
Bütün bu planları için, önce kurup büyüttükleri DEAŞ’ı kullandılar…
Ondan kurtulmak bahanesiyle de küresel planın gönüllü piyonluğuna soyunan PYD /YPG/SDG adları altındaki PKK ile birlikte Suriye’de ihanet koridoru inşa ettiler…
Türkiye’yi, bu coğrafyanın yeniden tanziminde etkisiz kılmak için FETÖ, PDY ve PKK terör örgütlerini kullandılar…
Buna karşılık daha önceki hatalı siyasetin seyrini fark eden Türk Devleti, 2015 yazında başlayan “Hendek Savaşları” ve Fırat Kalkanı Operasyonu ile bu hain projeye karşı bir tavır ortaya koysa da, bugün gelinen noktada hadisenin vahameti hafiflememiş, tam tersine ağırlaşmıştır.
Başta ABD ve Almanya olmak üzere sözde NATO müttefiklerinin PKK ve PYD’ye açıkça destek vermeleri, Türkiye’ye karşı açıkça düşmanca bir siyaset izlediğini göstermektedir. İsrailli yetkililer, “referandum” kararını ve “Kürt devleti” oluşumunu açık bir şekilde desteklemektedir.
Türkiye, içeriden ve dışarıdan kıskaca alınmakta ve oldubittiye razı olması için uluslararası hukuka aykırı uygulamalarla şantaja maruz bırakılmaktadır. Manzara gayet berraktır. Sadece Irak ve Suriye’nin değil Türkiye’nin de sınırları yeniden çizilmek istenmektedir.”denildi.
Türk Ocakları Karaman il Başkanlığını ilgili ve yetkililere seslenerek şu şekilde açıklamlarına devam ettiler.
“Ülkemizin gerçek manada bir beka mücadelesi içinde olduğu, Devletimizin; Irak ve Suriye’deki Türk varlığını silmeye yönelik projelere karşı açık, net ve ikirciksiz bir tavır ortaya koyması gerektiği, Irak’ın ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün bozulmasının bizim açımızdan savaş sebebi sayılması gerektiği, şayet 1920’lerde varılan çözümler bozulacaksa Halep’ten Musul ve Kerkük’e uzanan Misak-ı Millî sınırlarıyla ilgili haklarımızın gündeme getirilmesinin tarihî bir sorumluluk olacağı… uyarısı yapılmış olsa da Başbakanımız tarafından yapılan olumlu uyarılar dikkate alınmamış, bunun bir savaş ilanı olmadığı söylenerek bir takım yaptırımlarla düzeltilebileceği ifade edilmiştir.
Neticede Barzani’nin çocukluk düşlerini süslediği referandum, bütün sert söylemlere, sınırda yapılan askeri tatbikatlara, sınıra asker ve mühimmat yığılmasına, meclisten
çıkarılan tezkereye ve savaş görüntüsü verilmesine, bu referandumun kırmızıçizgimiz olduğu ifade edilmesine rağmen Barzani tarafından hiç dikkate alınmamış, yapılmaktan çekinilmemiştir.
Bu aşamadan sonra konu, hükümetin Barzani tarafından kandırılması yada yapılan olumlu uyarıları dikkate almaması, yanlış dış politikalarının getirdiği sonuçları konuşmaktan çok, ne yapılması gerektiği olmalıdır.
Bu nedenle; Devletlerarası ilişkilerde Türk Devletinin onuru korunmalıdır.
Barzani’ye gereken ders vakit geçirilmeden verilmelidir.
Türkiye, Erşad Salihî liderliğindeki Irak Türkmen Cephesi başta olmak üzere Irak ve Suriye Türklerinin varlıklarını korumak için azami destek vermelidir.
Bölgede etnisite ve mezhep ayrılıklarını körükleyenlere karşı Araplar, Türkler, Kürtler ve diğer gruplar arasında ahenkli birlikteliği savunmalı; Sünni Müslümanları DEAŞ’ın kucağına iten emperyalistlere karşı Şii ve Sünni demeden bütün Müslümanları kucaklayıcı bir yaklaşımı hâkim kılmalıdır.
Uğradığımız bütün saldırılara ve yaptığımız bütün hatalara rağmen Türkiye ve Türk Milleti, hâlâ bu coğrafyanın en önemli gücü ve ümit kaynağı şuuruyla inancımızı ve ümidimizi asla kaybetmeden, gücümüzü ve dengeleri doğru okuyarak bu hain plana karşı tarihî görevimizi yerine getirmek zorundayız.
Bu meydan okumaya, ancak ve yalnızca iç siyasi çekişmelerin dışında ve üzerinde bir bakış, siyaset ve tavırla karşılık verebiliriz. Ülkemizi yönetenleri, aydınları ve bütün siyasileri bu millî beka meselesinin gerektirdiği birlik ve dayanışma ruhuna uygun davranmaya davet ediyoruz.
Irak’ın kuzeyindeki kanunsuz referandumu da Suriye’nin kuzeyindeki PKK İhanet Koridoruna kabul etmiyoruz.
Yetkililerimizi, bir kez daha genelde Türkmen siyasetinde, özelde bu konuda artık açık ve net tavır almaya davet ediyoruz.
Unutmayalım ki masada olan sadece Musul, Kerkük, Halep değil aynı zamanda Diyarbakır’dır.”denildi.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman’da Hayvan Sağlığı Çalışmaları Sürüyor
Karaman’da Hayvan Sağlığı Çalışmaları Sürüyor
ÇKS Ürün Değişikliğinde Son Tarih 15 Nisan
ÇKS Ürün Değişikliğinde Son Tarih 15 Nisan
Vali Çiçek; “Anadolu Ajansı, Türk Basınının Köklü ve Saygın Temsilcilerinden Biri”
Vali Çiçek; “Anadolu Ajansı, Türk Basınının Köklü ve Saygın Temsilcilerinden Biri”
Emniyet Müdürü Turhan’dan Anlamlı Ziyaretler
Emniyet Müdürü Turhan’dan Anlamlı Ziyaretler
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karaman'da Mart Ayında Kaç Konut Satıldı?
Karaman'da Mart Ayında Kaç Konut Satıldı?
Kızılkuyu’da Lale Tarlasında Görsel Şölen Başlıyor
Kızılkuyu’da Lale Tarlasında Görsel Şölen Başlıyor
15 Bin 194 Şahıs Sorgulandı, Aranan 48 Şahıs Yakalandı
15 Bin 194 Şahıs Sorgulandı, Aranan 48 Şahıs Yakalandı
Hafta Sonu Planı Yapanlar Dikkat! Karaman’da 3 Gün Yağmur Var
Hafta Sonu Planı Yapanlar Dikkat! Karaman’da 3 Gün Yağmur Var
Ayrancı’da Kadınlara Kooperatifçilik ve Ürün Geliştirme Eğitimi
Ayrancı’da Kadınlara Kooperatifçilik ve Ürün Geliştirme Eğitimi
KARAMAN İLİMİZİN KÜLTÜR VE TURİZM DEĞERLERİ 8. VAN TURİZM VE SEYAHAT FUARINDA TANITILACAK
KARAMAN İLİMİZİN KÜLTÜR VE TURİZM DEĞERLERİ 8. VAN TURİZM VE SEYAHAT FUARINDA TANITILACAK

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler