• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. TOKİ'nin Karaman'da İlk Evim Arsa Projesindeki Peşinatları Belli Oldu
EKONOMİ
Yayınlanma: 05 Mart 2025 - 13:12

TOKİ'nin Karaman'da İlk Evim Arsa Projesindeki Peşinatları Belli Oldu

EKONOMİ
05 Mart 2025 - 13:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TOKİ'nin Karaman'da İlk Evim Arsa Projesindeki Peşinatları Belli Oldu

Karaman Merkez Kılbasan Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi'nde hak sahiplerine arsa tahsisi için ön katılım bedeli 41.000 TL olarak belirlendi.

Ödemeler, 4 Mart 2025 ile 4 Eylül 2025 tarihleri arasında yalnızca Ziraat Bankası şubelerine yapılacak. Süre içinde ödeme yapmayanlar arsa hakkını kaybedecek.

Hak sahiplerine SMS yoluyla gönderilen bilgilendirme yazısında şu ifadelere yer verildi:

“İlk Evim Arsa Projesi kapsamında KARAMAN MERKEZ KILBASAN MAHALLESİ GECEKONDU ÖNLEME BÖLGESİ 'den tarafınıza yapılacak arsa tahsisi için 04/03/2025 - 04/09/2025 tarihleri arasında peşinata esas ön katılım bedeli olarak 41.000,00 TL 'nin Ziraat Bankası şubelerine müracaat ederek ödenmesi gerekmektedir. Süresi içerisinde ön katılım bedelini ödemeyen hak sahipleri arsa tahsis haklarını kaybedeceklerdir. Ayrıntılı bilgiyi E-devlet sayfanızdan ve www.toki.gov.tr adresinden alabilirsiniz. Uyarı: Sadece Ziraat Bankası şubeleri üzerinden hak sahibi adına işlemler yürütülecek olup, başkaca bir kişi ve kişilerce ödeme kabul edilmeyecek, hak sahipliği devri mümkün olmayacaktır.”

TOKİ tarafından Karaman’da hayata geçirilmesi planlanan İlk Evim Arsa Projesi duyurusu şöyle;

“İdaremizce daha evvel duyurusu yapılan İlkevim arsa projesi kapsamında yapılan başvurular neticesinde; Karaman İli Merkez İlçesi için yapılan müstakil arsa başvuruları için Karaman Merkez Kılbasan Mahallesi G.Ö.B ‘de imar planı onay süreci tamamlanmış olan ve tahsise hazır hale getirilecek arsalar ile ilgili tahsise ve peşinata esas ön katılım süreci başlamıştır.

Söz konusu arsaların yer belirleme, tahsis, peşinat ödeme ve banka sözleşme sürecine esas olmak üzere ön katılım bedeli ödeme süreci 04.03.2025 ile 04.09.2025 (6 Ay) tarihleri arasında yapılacaktır.

Peşinata esas ön katılım bedeli ödemesi gereken hak sahiplerinin bilgilendirmeleri SMS ve EDevlet kapısı üzerinden yapılmıştır.

Bilgilendirme mesajı gönderilen hak sahiplerinin Ziraat Bankası şubelerinden herhangi birine 6 aylık süre içerisinde ön katılım bedelini yatırmaları gerekir. Herhangi bir İBAN veya sair havale yöntemi ile ödeme olmayacak ödeme esnasında haksahibi ismi ve T.C. kimlik numarası belirtilmek suretiyle ödeme alınacaktır. 

Süresi içerisinde peşinata esas ön katılım bedelini ödemeyen hak sahipleri arsa tahsis haklarını kaybedeceklerdir.

Ödenecek peşinata esas ön katılım bedeli miktarları, önceden ödenmiş başvuru bedelleri ile birlikte, tahsis bedeli peşinatından (Arsa Bedelinin 1/10’nun dan) mahsup edilecektir.  Örnek Hesap: Tahsis bedeli 900.000 TL. Peşinat (1/10) 90.000 TL, Ön Katılım Ödeme Tutarı: 80.000 TL Başvuru bedeli: 500 TL.  Sözleşme esnasında ödenecek peşinat tutarı: 90.000 – 80.000 – 500 = 9.500 TL olacaktır.

Peşinata esas ön katılım bedelini ödeyen hak sahipleri (6 Aylık ön katılım sürecinin tamamlanmasına müteakip) yer belirleme kurasına tabi tutulacak ve adlarına isabet eden arsaların tahsis, peşinat(Arsa Bedelinin 1/10’nun dan eksik kalan tutarın tamamlanması) ve sözleşme süreci başlatılacaktır. Bu süreçler ile ilgili hak sahiplerine ayrıca duyuruda bulunularak sms ve e-devlet kapısı üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.

 Sadece proje kapsamında bulunan ve bilgilendirme SMS’i gönderilen haksahipleri ödeme yapabilecek olup, Proje kapsamında bulunmayan kişiler için ödeme kabul edilmeyecek ve herhangi bir hak sahipliği devri söz konusu olmayacaktır”

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman'da Konut Satışları Yükselişe Geçti
Karaman'da Konut Satışları Yükselişe Geçti
Motorine De Zam Geldi!
Motorine De Zam Geldi!
TOKİ, Karaman Dâhil 41 İlde Arsa Satacak
TOKİ, Karaman Dâhil 41 İlde Arsa Satacak
Karaman’da Vergi Denetimleri Sürüyor
Karaman’da Vergi Denetimleri Sürüyor
ilan.gov.tr
Son Haberler
Vali Çiçekli: “Karaman, Yalnızca Bir Şehir Değil; Köklü Bir Medeniyetin Hafızasıdır”
Vali Çiçekli: “Karaman, Yalnızca Bir Şehir Değil; Köklü Bir Medeniyetin...
Başkan Kalaycı Karaman’ın İl Oluşunun Yıl Dönümünü Kutladı
Başkan Kalaycı Karaman’ın İl Oluşunun Yıl Dönümünü Kutladı
Karaman Polisinden Sokak Satıcılarına Operasyon. 9 Şüpheli Tutuklandı
Karaman Polisinden Sokak Satıcılarına Operasyon. 9 Şüpheli Tutuklandı
İl Müdürü Mehmet Çalışkan'dan Karne Mesajı
İl Müdürü Mehmet Çalışkan'dan Karne Mesajı
Başkan Savaş Kalaycı Öğrencilere İyi Tatiller Diledi
Başkan Savaş Kalaycı Öğrencilere İyi Tatiller Diledi
Karaman Defterdarlığından Önemli Hatırlatma: Son Tarih 31 Mart
Karaman Defterdarlığından Önemli Hatırlatma: Son Tarih 31 Mart

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler