• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Konya Şeker Sektörel Sıralamada Türkiye 27.'Si, Konya Birincisi
EKONOMİ
Yayınlanma: 22 Haziran 2023 - 14:06

Konya Şeker Sektörel Sıralamada Türkiye 27.'Si, Konya Birincisi

Genel İhracat Listesinde İse Bir Önceki Yıla Göre, İhracat Rakamında Yüzde 10'dan Fazla Artışla 319.Sırada Yer Aldı.

EKONOMİ
22 Haziran 2023 - 14:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya Şeker Sektörel Sıralamada Türkiye 27.'Si, Konya Birincisi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl gerçekleştirilen, “İlk 1000 İhracatçı” Araştırma raporu yayınlandı. Konya Şeker genel ihracat listesinde bir önceki yıla göre, ihracat rakamında yüzde 10'dan fazla artışla 319.sırada yer aldı. Sektörel sıralamada Türkiye genelinde 27. sırada yer alan Konya Şeker, sektörünün de Konya birincisi oldu.
TİM'in 2022 verilerine göre, en çok ihracat yapan ilk 1000 firma arasında 51 ilden işletme yer alırken, başı 448 firmayla İstanbul çekti. Türkiye, geçen yıl 254 milyar dolarlık mal, 90 milyar dolarlık hizmet ihracatı gerçekleştirerek, toplam dış satımını 344 milyar dolara yükseltti.
KONYA'DAN 5 ŞİRKET LİSTEDE
Konya Sanayi Odası Üyesi olan 5 şirket açıklanan listede yer buldu. Konya'dan SSP Otomotiv Aydınlar Yedek Parça (121.), Konya Şeker San.Tic. A.Ş. (319.), Eti Alüminyum (371.), YPS Global Otomotiv (624.), Hilal Deri Sakadat Et Mamülleri (925.) firmaları ilk 1000 içinde yer aldı.
Sektörel sıralamada listede 27.sırada yer alan Türkiye'nin üreten gücü Konya Şeker Anonim Şirketi, gıda, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamüleri sektöründe Konya birincisi oldu.
Konya Şeker, özellikle, atıştırmalık, bisküvi, çikolata, süt ve süt ürünleri, dondurulmuş patates, kroket, bakliyat, bulgur başta olmak üzere 700'e yakın ürünü dış pazarda müşterisiyle buluşturuyor.
KONYA ŞEKER'İN İHRACATI % 10.2 ARTTI
Türkiye geneli ihracat sıralamasında Konya Şeker, bir önceki yıla göre ihracaat rakamını % 10.2 artırdı ve 93.546,072.81 $ dolarlık rakamla 319.sırada yer alarak önemli bir başarıya daha imza attı. Liste, şirketlerin direk ihracatını dikkate aldığı için, Konya Şeker'in aracı ihracat firmaları ile yaptığı dış satışlar dikkate alınmadı.
BAŞKAN ERKOYUNCU: "İHRACATTA DA İDDİALIYIZ"
Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker olarak, Torku markasıyla Çin'den Amerika'ya, Amerika'dan Rusya'ya çok sayıda ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek "Ülkemize ihracat alanında da katkı sağlamak bizleri ziyadesiyle gururlandırmaktadır. Geçen yıldan bugüne, 150 milyon dolara yakın ihracatımız var, 700'e yakın farklı kalemde ürünü ihraç ediyoruz. 2022 rakamlarına baktığımızda önceki yıla göre yüzde 10'dan fazla artış sağladık. Bizimle birlikte listede yer alan, ülkemize değer katan tüm firmaları kutluyorum. Bizim çabamız kaliteli ve güvenilir ürün kalemimizi, ihraç ettiğimiz ülke sayısını ve ihracat rakamlarını daha da artırmak olacak. Ülke ekonomisi için dış ticaret büyük önem arz etmektedir. Konya Şeker olarak, 5 yıl içinde ihracat rakamlarımızı 300-400 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz . Tesislerimizde katkısız, kaliteden ödün vermeden iç ve dış pazar için üretmeye devam ediyoruz. Bu da ülkemiz adına bizlere gurur veriyor. " dedi.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman Mayıs Ayında 23 Milyon Dolar İhracat Gerçekleştirdi
Karaman Mayıs Ayında 23 Milyon Dolar İhracat Gerçekleştirdi
Golda Gıda Halka Arz Oluyor Borsada Satış Tarihleri 1-2 Temmuz 2026
Golda Gıda Halka Arz Oluyor Borsada Satış Tarihleri 1-2 Temmuz 2026
Duru Bulgur, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesinde 33. Sırada Yer Aldı
Duru Bulgur, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesinde 33. Sırada Yer Aldı
Karaman’da Konut Fiyatları Türkiye Ortalamasının Üzerinde Arttı
Karaman’da Konut Fiyatları Türkiye Ortalamasının Üzerinde Arttı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karaman ve Konya'nın Kalkınma Gündemi MEVKA Toplantısında Ele Alındı
Karaman ve Konya'nın Kalkınma Gündemi MEVKA Toplantısında Ele Alındı
Karaman'da Belde, Mahalle Ve Köylerde Elektrikler Kesilecek
Karaman'da Belde, Mahalle Ve Köylerde Elektrikler Kesilecek
Türk Dil Kupası'nda İl Milli Eğitim'e 3-0 Hükmen Galibiyet Kararı
Türk Dil Kupası'nda İl Milli Eğitim'e 3-0 Hükmen Galibiyet Kararı
Karaman Boks Takımı Kayseri’de Kürsüye Damga Vurdu
Karaman Boks Takımı Kayseri’de Kürsüye Damga Vurdu
Karaman'da Otizm Mesleki Gelişim Eğitimi
Karaman'da Otizm Mesleki Gelişim Eğitimi
KGK Partneri Rus Gazeteciden Erdoğan Belgeseli
KGK Partneri Rus Gazeteciden Erdoğan Belgeseli

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler

Yeni Slow Radyo