• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. KMÜ'DE İÇ TETKİK TOPLANTISI
EĞİTİM
Yayınlanma: 22 Mayıs 2018 - 09:01
Güncelleme: 22 Mayıs 2018 - 14:44

KMÜ'DE İÇ TETKİK TOPLANTISI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Türk Standartları Enstitüsü tarafından ocak ayında verilen eğitimlerle başlatılan Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarında sona yaklaşıldı.

EĞİTİM
22 Mayıs 2018 - 09:01
Güncelleme: 22 Mayıs 2018 - 14:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KMÜ'DE İÇ TETKİK TOPLANTISI

Dış değerlendirme süreci öncesinde, üniversite bünyesinde TSE ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesi alınmasına yönelik olarak iç tetkik toplantısı yapıldı.
KMÜ Kalite Komisyonu üyelerinin katıldığı iç tetkik toplantısının açılış konuşmasını yapan KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, "Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili epey mesafe aldık. Kalite Yönetim Sistemi ve buna bağlı olarak kurumsallaşma, bir kurumun kendisini tanımlaması ve paydaşlarına açıklaması zor ve zahmetli bir süreçtir. Üniversite olarak bu süreci tamamlamak üzereyiz. Bugün gerçekleştireceğimiz toplantının ardından iç tetkiklerimizi değerlendireceğiz; sonrasında bağımsız dış denetçileri üniversitemize davet edeceğiz. Ben özverili çalışmalarından dolayı Kalite Yönetim Birimimize ve siz Kalite Komisyonu üyelerimize teşekkür ediyorum." dedi.
Açılışın ardından iç tetkik konusunda bilgi vermek üzere sahneye gelen KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Sami Karagöz, üniversitede göreve gelmeden önce kalite yönetim sistemi ve tetkik süreciyle ilgili pekçok çalışma yürüttüğünü ifade ederek iç tetkik konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Dr. Öğretim Üyesi Karagöz, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Kalite Yönetim Sistemi bağlamında çok kısa sürede büyük mesafe katedildiğini söyleyerek bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili paylaşımlarda bulundu. Karagöz, KMÜ Kalite Komisyonu üyelerinden oluşan iç tetkikçilerin birimlerde yaptığı ve yapacağı tetkiklerin son derece önemli olduğunu belirterek şunları dile getirdi: "İç tetkik, kalite ile ilgili faaliyetlerin son olarak gözden geçirildiği safhadır. Kurumun kendi elemanlarıyla kendi sistemini dokümanlara ve beyanlara dayanarak tarafsız bir şekilde tetkik etmesidir."
Dr. Öğr. Üyesi Karagöz, konuşmasının devamında iç tetkikçilerde olması gereken nitelikleri sıralayarak bunları; 'objektiflik, nezaket, pozitiflik ve analitik düşünme yeteneği' şeklinde açıkladı. İç tetkik usul ve yöntemlerine de değinen Karagöz, tetkik planının beyan edilmesi, rapor ve formların düzenlenmesi, düzeltici ve iyileştirici tekliflerin ve önerilerin yazılması, soru listeleri, tetkik öncesi ve sonrası süreç sahibi ve birim yöneticileriyle toplantılar gibi hususlarda ayrıntılı açıklamalarda bulundu.
Toplantı, Kalite Yönetim Sistemine ilişkin diğer belge, faaliyet ve süreçlerin istişare edilmesiyle sona erdi.

2018/05/2018-05-22-09-07-00.jpg
2018/05/2018-05-22-09-07-04.jpg
2018/05/2018-05-22-09-07-08.jpg
2018/05/2018-05-22-09-07-12.jpg
2018/05/2018-05-22-09-07-16.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AGD Karaman İzcileri İstanbul’da Gönülleri Fethetti
AGD Karaman İzcileri İstanbul’da Gönülleri Fethetti
KMÜ’den Arnavutluk’a Akademik Ve Kurumsal İş Birliği Ziyareti
KMÜ’den Arnavutluk’a Akademik Ve Kurumsal İş Birliği Ziyareti
KMÜ’de Bahar Şenlikleri Başladı
KMÜ’de Bahar Şenlikleri Başladı
Karaman'da 5. Özel Eğitim Şenliği Düzenlenecek
Karaman'da 5. Özel Eğitim Şenliği Düzenlenecek
ilan.gov.tr
Son Haberler
Duru Bulgur, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesinde 33. Sırada Yer Aldı
Duru Bulgur, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesinde 33. Sırada...
Karaman’da Konut Fiyatları Türkiye Ortalamasının Üzerinde Arttı
Karaman’da Konut Fiyatları Türkiye Ortalamasının Üzerinde Arttı
Karaman’da Tarım İşçilerini Taşıyan Araç Sulama Kanalına Devrildi: 3 Çocuk Hayatını Kaybetti
Karaman’da Tarım İşçilerini Taşıyan Araç Sulama Kanalına Devrildi:...
Karaman Defterdarlığı’ndan Mükelleflere Vergi Borcu Uyarısı
Karaman Defterdarlığı’ndan Mükelleflere Vergi Borcu Uyarısı
Karaman’da Küçükbaş Hayvancılığın Geliştirilmesi İçin Toplantı Düzenlendi
Karaman’da Küçükbaş Hayvancılığın Geliştirilmesi İçin Toplantı...
4 ÇOCUK ANNESİ İNTİHAR ETTİ
4 ÇOCUK ANNESİ İNTİHAR ETTİ

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler

Yeni Slow Radyo