• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Karaman İl Sağlık Müdürü Yurdakul'dan Aşı Haftası Mesajı
SAĞLIK
Yayınlanma: 27 Nisan 2024 - 14:39

Karaman İl Sağlık Müdürü Yurdakul'dan Aşı Haftası Mesajı

Karaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Serkan Yurdakul, 24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası dolayısıyla “Her Şeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı” sloganıyla bir açıklama yaptı

SAĞLIK
27 Nisan 2024 - 14:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Karaman İl Sağlık Müdürü Yurdakul'dan Aşı Haftası Mesajı

İl Müdürü Yurdakul yaptığı açıklamada; ‘’ Aşılama her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı, etkili ve düşük maliyetli sağlık müdahalelerinden birisidir. Aşıların aşı uygulanan bireyleri korumasının yanı sıra, bağışıklanmış kişilerin hastalığın toplumda dolaşımını engellemesi aşı olmamış kişilerin de korunmasını sağlar. Bağışıklama sağlıkla ilgili kazanımların yanı sıra, ekonomik ve sosyal kazanımlar da sağlar. Her yıl Nisan ayının son haftasında kutlanan Aşı Haftasının amacı, aşılamanın önemi hakkında toplumsal farkındalığı arttırmak ve daha fazla çocuğun ve yetişkinin aşıyla önlenebilir hastalıklardan korunmasını, bu hastalıklardan kaynaklanan sekellerin ve ölümlerin önlenmesini sağlamaktır’’ dedi.
İnsanlık tarihinde büyük salgınlara ve ölümlere yol açan pek çok hastalık günümüzde aşılama sayesinde görülmemektedir. 1977 yılında çiçek hastalığının ortadan kaldırılması bu başarıların en önemlilerinden biridir diyen Yurdakul; ‘’ Dünya, çiçek hastalığının ortadan kaldırılmasının ardından tarihte ikinci kez, insandaki bir patojeni küresel olarak yok etmenin eşiğinde bulunmaktadır.  Önemli bir çocukluk çağı bulaşıcı hastalığı olan poliomiyelit (çocuk felci) hastalığına karşı dünya genelinde yapılan yaygın aşılama çalışmaları sayesinde hastalık yok edilme aşamasına gelmiştir. Ülkemizde son polio vakası 1998 yılında görülmüş, daha sonraki yıllarda poliomiyelit vakası tespit edilmemiştir. Ülkemizin de içinde bulunduğu Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi 21 Haziran 2002’de ‘Poliodan Arındırılmış Bölge’ Sertifikası almıştır’’ dedi.
Yurdakul, açıklamasının devamında ise ülkemizde başarıya ulaşmış olan eliminasyon programlarının sonucuna değinerek; ‘’Çiçek ve polio aşılamalarında ki başarıların yanı sıra Nisan 2009’dan bu yana Türkiye yenidoğan tetanozunu elimine etmiş ülkeler arasına girmiştir. Ülkemizde son difteri vakasının görüldüğü 2011 yılından bu yana ise difteri vakası görülmemiştir. Ayrıca,  2002 yılından bu yana yürütülmekte olan kızamık eliminasyon programı kapsamında gerçekleştirilen yoğun aşılama çalışmaları ile kızamık vaka sayılarında önemli bir azalma kaydedilmiştir. Ancak, halen dünyada kızamık virüsü dolaşımı devam etmektedir. Bu nedenle, virüs dolaşımının devamlılığında rol oynayabilecek olan aşısız veya eksik aşılı tüm çocukların kızamık içeren aşı ile aşılanmaları son derece önemlidir. Unutmamamız gerekir ki bu başarıların devam ettirilebilmesi aşılama yüzdelerinin yüksek düzeyde sürdürülmesi ile mümkündür.’’ diyerek sözlerine son verdi.
Aşılama her çocuk için yaşamsaldır, her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı vardır. Çocuklarını aşılatmak ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir. Sorumluluklarımızı unutmayalım! “Her Şeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı”
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bölge ASKOM Toplantısı Karaman’da Gerçekleştirildi
Bölge ASKOM Toplantısı Karaman’da Gerçekleştirildi
Öğrencilere Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi
Öğrencilere Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi
Karaman’da Dünya El Hijyeni Günü Kapsamında Farkındalık Etkinliği
Karaman’da Dünya El Hijyeni Günü Kapsamında Farkındalık Etkinliği
Tıp Bayramında Anlamlı Ziyaret
Tıp Bayramında Anlamlı Ziyaret
ilan.gov.tr
Son Haberler
Duru Bulgur, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesinde 33. Sırada Yer Aldı
Duru Bulgur, Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesinde 33. Sırada...
Karaman’da Konut Fiyatları Türkiye Ortalamasının Üzerinde Arttı
Karaman’da Konut Fiyatları Türkiye Ortalamasının Üzerinde Arttı
Karaman’da Tarım İşçilerini Taşıyan Araç Sulama Kanalına Devrildi: 3 Çocuk Hayatını Kaybetti
Karaman’da Tarım İşçilerini Taşıyan Araç Sulama Kanalına Devrildi:...
Karaman Defterdarlığı’ndan Mükelleflere Vergi Borcu Uyarısı
Karaman Defterdarlığı’ndan Mükelleflere Vergi Borcu Uyarısı
Karaman’da Küçükbaş Hayvancılığın Geliştirilmesi İçin Toplantı Düzenlendi
Karaman’da Küçükbaş Hayvancılığın Geliştirilmesi İçin Toplantı...
Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğünden Öğrencilere 23 Nisan Hediyesi
Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğünden Öğrencilere 23 Nisan Hediyesi

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler

Yeni Slow Radyo