• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. Ermenek'te Sıla Rüzgârı Esti
YAŞAM
Yayınlanma: 06 Eylül 2022 - 11:56
Güncelleme: 06 Eylül 2022 - 12:09

Ermenek'te Sıla Rüzgârı Esti

Karaman’ın Ermenek ilçesinde bu yıl 26.sı düzenlenen Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali etkinlikleri 2-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliklerle yapıldı.

YAŞAM
06 Eylül 2022 - 11:56
Güncelleme: 06 Eylül 2022 - 12:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ermenek'te Sıla Rüzgârı Esti

Festival etkinliklerine İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Metin Ergun, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, İlçe Kaymakamı Hacı Kerim Meral, İl Genel Meclis Başkanı Eyyup Çayır, İyi Parti Karaman İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu ve İl Teşkilatı, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ve İl Teşkilatı, Taşeli bölgesi Belediye Başkanları, İlçe Siyasi Parti Başkanları ve Parti Teşkilatları, Kon-Er Ermenekliler Derneği Başkanı Ahmet İleri, Ankara Ermenekliler Derneği Başkanı Talat Seyhan, Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Mehter takımı gösterileri, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarının yapılmasıyla devam etti. Konuşmaların ardından Festival panayırının açılışı yapıldı ve panayır gezilerek davetlilere yöresel yemeğimiz olan ve 1500 kişilik hazırlanan Batırma ikramında bulunuldu.

Tol Medrese’de eski Ermenek resimlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Programın akşamki bölümünde ise şarkı yarışması ve Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçıları Yıldız Çam ve Hasan Öztürk ile solist Erdem Karakaya’nın sahne aldığı konser etkinliği ile devam etti.

Sıla festivalinin ikinci gününde doğa yürüyüşü yapıldı. Doğa yürüyüşünün ardından Mesire alanında vatandaşlara batırma ikram edildi.  Prof. Dr. Yahya Başkan tarafından Ermenek’in tarihçesi konulu konferans verildi. Plaj Voleybolu, dart yarışması, uçurtma şenliği, cıngaldık, okçuluk yarışması, güreş gösterileri ve su sporları gösterileri yapıldı.

Şelale Kafe’de gerçekleştirilen yemek yarışmasında Filiz Demir, Mustafa Akturfan, Mehmet Salih Gönül, Seçil Kırıt’tan oluşan jüri üyeleri yapılan yemekleri birer birer tadarak en iyi yemeği belirledi.

Yapılan değerlendirme sonunda Seher Kendir’in yaptığı sulu köfte birinci, Merve Özkan’ın yaptığı hamurlu arabaşı ikinci, Esma Nur Erikçi’nin yaptığı Ermenek dolması ise üçüncülüğe layık görüldü. Yarışma sonunda birinciye 1.500, ikinciye 1000, üçüncüye de 500 TL para ödülü verildi.

Festivalin son gününün akşamında Duygu Kutlu’nun sahne aldığı konser programında vatandaşlarla gönüllerince eğlendi.

BAŞKAN ZORLU’DAN TEŞEKKÜR

Bu yıl 26.’sı yapılan Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla festivalinin sona ermesinin ardından Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu çalışma arkadaşları ve katılımcılara teşekkür etti.

Başkan Zorlu, “Ermenek Taşeli ,Kültür, Sanat ve Sıla Festivali’nin 26 ‘ncısını  2-3 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirdik. Festivalimizin gerçekleştirilmesin de emeği her kademe de görev yapan mesai arkadaşlarıma, maddi desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize, bu güzel günlerde bizlerle birlikte olan, İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel başkan Yardımcısı Prof.Dr. Metin Ergun Beye, İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türklerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz Beye, Karaman CHP Milletvekili İsmail Atakan Ünver Beye, her zaman destekleriyle yanımızda olan Bakanımız Lütfi Elvan Beye, ERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Keskin bey ve Yönetim Kuruluna, Ankara Ermenekliler Derneği Başkanı Talat Seyhan bey ve Yönetimine, Konya Ermenekliler Dernek Başkanı Ahmet İleri bey ve Yönetimine, bu güzel etkinliklerde bizlerle beraber olan çevre ilçe, belde ve köylerden de katılan hemşehrilerimize teşekkür ederiz” dedi.

HABER: Aygül KÜÇÜKCİCİBIYIK

 

 

 

 

 

2022/09/19516083641662455411.jpg
2022/09/11991671491662455411.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman'da Üç İlçede Elektrikler Kesilecek
Karaman'da Üç İlçede Elektrikler Kesilecek
Karaman'da Bugün Belde, Mahalle ve Köylerde Elektrikler Kesilecek
Karaman'da Bugün Belde, Mahalle ve Köylerde Elektrikler Kesilecek
Koruyucu Annelere Özel Etkinlik
Koruyucu Annelere Özel Etkinlik
Karaman'da Beldeler, Köyler ve Mahallelerde Elektrikler Kesilecek
Karaman'da Beldeler, Köyler ve Mahallelerde Elektrikler Kesilecek
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü “Bizim Köyde Bilim Var” Projesine TÜBİTAK Desteği
Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü “Bizim Köyde Bilim Var”...
Kazımkarabekir’de Şakayık Hasadı Başladı
Kazımkarabekir’de Şakayık Hasadı Başladı
Mut:
Mut: "Üreticilerimizin Haklarını Savunmaya Devam Edeceğiz"
Karaman'da Tasarruflu Tarımsal Sulama Sistemlerine Hibe Desteği Başvuruları Sürüyor
Karaman'da Tasarruflu Tarımsal Sulama Sistemlerine Hibe Desteği Başvuruları...
Karaman Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları Programını Açıkladı
Karaman Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları Programını Açıkladı
Miniklerin Uyum Haftası Başladı
Miniklerin Uyum Haftası Başladı

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler