• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. AK Parti: "Demokrasimize ve İrademize Düşman Olan Şer Odaklarını Hiçbir Zaman Unutmayacağız."
SİYASET
Yayınlanma: 29 Mayıs 2024 - 14:29

AK Parti: "Demokrasimize ve İrademize Düşman Olan Şer Odaklarını Hiçbir Zaman Unutmayacağız."

AK Parti Karaman İl Teşkilatı, 27 Mayıs 1960 darbesinin 64. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

SİYASET
29 Mayıs 2024 - 14:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti:

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Türk demokrasisine ilk hançerin saplandığı toplum mühendisliğinin temelleri, Cumhuriyet döneminde gerçekleştirilen ilk darbe olan 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi ile atılmıştır. 
27 Mayıs Darbesi, milli iradeden kopan bir zihniyetin ürünü olarak vicdanlara, hukuka, tarihe ve insanlığa silinmez bir leke bırakmıştır.
Dönemin tek partili CHP yönetimiyle girdikleri seçim yarışında rekor oyla iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa süre içinde gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye’ye çağ atlatmışlardır. 
Milletimizin milli ve manevi değerlerini Anadolu’dan silmeye çalışan CHP iktidarının anti-demokratik uygulamalarını izale etmiş, tek parti rejiminin en büyük ayıplarından “Türkçe Ezan” uygulamasını kaldırarak Anadolu’nun Ezan-ı Muhammedi’ye olan özlemini gidermişlerdir. 
Devlet ve vatandaşın kuvvetli bağından rahatsız olanlar çeşitli yalan ve iftiralarla 1960 yılında, askerin namlusunun Çankaya Köşkü’ne çevrilmesini sağlamışlardır.
Doğrudan millete savaş açan cuntacı zihniyet, demokratik yönetime anti-demokratik yöntemlerle el koyarak seçilmiş yöneticileri tutuklamış, tiyatrovari “Yassıada Yargılamaları” ile masum insanları hukuk dışı şekilde idam etmiştir. İdam edilenler Milletin Vekilleri değil bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk Milleti olmuştur.
Üzerinden yarım asırdan fazla geçmesine rağmen benzer bir senaryo da 15 Temmuz’da sahnelenmeye çalışılmıştır. Ancak Milletimiz vakur duruşuyla, millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını 15 Temmuz’da son kez bozmuş; Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde, 15 Temmuz’da demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir.
Bu vesile ile Türkiye’de darbe dönemlerinin kapandığını ve darbelere karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyor; demokrasi ve özgürlüklerin daim olması adına canlarını feda eden Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.
Demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacağız."
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aktaş,
Aktaş, "Akaryakıtta KDV %1 Olmalı"
İYİ Parti Teşkilatı İftar Programında Buluştu
İYİ Parti Teşkilatı İftar Programında Buluştu
CHP Genel Başkanı Özel:
CHP Genel Başkanı Özel: "Karaman Zengin Bir Kent Olarak İç Anadolu'da Yeniden Pırıl Pırıl Parlayacak"
Vekil Eser, Kumanya Dağıttı. Gençlerle İftar Yaptı
Vekil Eser, Kumanya Dağıttı. Gençlerle İftar Yaptı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karaman’da Manevi Yarış!
Karaman’da Manevi Yarış!
Türkiye’nin En Vatansever 4. Şehri Karaman! 
Türkiye’nin En Vatansever 4. Şehri Karaman! 
Karaman’ın da Aralarında Olduğu 75 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu
Karaman’ın da Aralarında Olduğu 75 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu
5. SCAR Kongresi KKTC’de Gerçekleştirildi
5. SCAR Kongresi KKTC’de Gerçekleştirildi
Ermenek TÜBİTAK 4006-A Bilim Fuarı Açıldı
Ermenek TÜBİTAK 4006-A Bilim Fuarı Açıldı
Yedi Çiçek Kadın Girişimine Hibe Desteği
Yedi Çiçek Kadın Girişimine Hibe Desteği

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler