• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. LÜTFİ ELVAN; "ÜLKEDE YATIRIM YAPAN ÜRETİM YAPAN..
EKONOMİ
Yayınlanma: 23 Ekim 2017 - 14:35

LÜTFİ ELVAN; "ÜLKEDE YATIRIM YAPAN ÜRETİM YAPAN..

LÜTFİ ELVAN; “ÜLKEDE YATIRIM YAPAN ÜRETİM YAPAN TÜRKİYE'DEN İHRACAT YAPAN FİRMA BİZİM İÇİN YERLİDİR, MİLLİDİR”

EKONOMİ
23 Ekim 2017 - 14:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
LÜTFİ ELVAN; “ÜLKEDE YATIRIM YAPAN ÜRETİM YAPAN..


    Kalkınma Bakanı Elvan, 'Bizim için kim olursa olsun, hangi ülkeden gelirse gelsin, ülkede yatırım yapan üretim yapan Türkiye'den ihracat yapan firma bizim için yerlidir' dedi
    Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, dünyada doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının ülkelerin kalkınması için önemli olduğunu belirterek, "Yerli diyoruz milli diyoruz ama bazen yanlış anlaşılıyor. Bizim için kim olursa olsun, hangi ülkeden gelirse gelsin, ülkede yatırım yapan üretim yapan Türkiye'den ihracat yapan firma bizim için yerlidir, millidir. Yeter ki gelsinler yatırım yapsınlar üretsinler ihracat yapsınlar. Ulusal firmalarımızdan hiç bir farkları yoktur." dedi.
    Elvan, Grannos Hotel'de düzenlenen "Stratejik Teknolojilerde Arge ve Ticarileşme" temalı Mimar Sinan Mühendisler Birliği 2017 Zirvesi'nin açılışında, Türkiye'nin bütün engellemelere rağmen büyümeye devam ettiğini belirterek, "Biz insanımıza milletimize iş dünyamıza, mühendislerimize ve mimarlarımıza güveniyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değil. Birilerinin talimatıyla değil kendi kararını kendi veren kendi doğruları neyse onları birebir gerçekçekleştiren Türkiye var." diye konuştu
    Türkiye'de Ar-Ge'nin gelişmesi için yoğun bir çaba harcandığını anlatan Elvan, "2002 yılında 1,8 milyar liralık Ar-Ge harcamamız olurken bugün 25 milyar lirayı geçmiştir. Bu yeterli mi? Hayır yeterli değil. Güney Kore'nin Ar-Ge harcamaları milli gelirinin yüzde 4'ünün üzerindedir, biz harcamaları yüzde 0,5'ten yüzde 1'ler seviyesine çıkardık ancak daha katedilmesi gereken çok mesafeler olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.
    Bakan Elvan, büyüme ve istihdam eksenli bir Orta Vadeli Programı benimsediklerini hatırlattı. Programın makro ekonomik istikrar, fiyat istikrarı, finansal istikrar, kamu mali disiplin politikaları ve cari dengenin sağlanması üzerine kurgulandığına dikkati çeken Elvan, "İthalatın yüzde 74'ü olan ara malların Türkiye'de üretilmesi için teşvik ve destekler artırılacak. Petrokimya, medikal tıbbı cihazlar, ilaç üretimi, yazılım, savunma sanayi ve katma değeri yüksek alanlarda özellikle yerli üretimin artılması için yoğun çalışmalar yapıyoruz, bazı alanlar da müsteşarlardan oluşan komisyonlarla yol alıyoruz." ifadelerini kullandı.
    İnsan kaynaklarının geliştirilmesi, kamu etkinliğinin artırılması ve iş ortamının geliştirilmesiyle, verimli üretim için daha çok destek ve yatırımların önünü açacak tedbirler aldıklarını anlatan Elvan şöyle devam etti:
    "Eğer biz dünyada daha güçlü olmak istiyorsak rekabet gücümüzü artırmalıyız, bunu artırmak için dünyadaki değişim ve dönüşüme ayak uydurmalıyız. Sanayimizi dijitalleştirerek, yeni teknolojileri kullanarak rekabet gücümüzü ve verimliliğimizi artırabiliriz. Bunun için de Ar-Ge'ye daha çok pay ayırıp sonrasında patentli ürünün ticarileştirmesine önem vermeliyiz. Patentelerin ticarileşmesi alanında destekleri artıracağız."
    Kalkınmada eğitimin de önemine değinen Elvan, öğretmenlerin niteliklerini daha da artırmak için "Öğretmen Akademisi" kurulacağını kaydetti.
    11. Kalkınma Planı çalışmalarına başladıklarını dile getiren Elvan, "Çok sayıda özel ihtisas komisyonu kurduk bu komisyonlarda da yer almanızı arzu ediyoruz. İkinci husus ise yerli diyoruz milli diyoruz ama bazen yanlış anlaşılıyor. Doğrudan yabancı sermaye yatırımları kalkınma için dünyada her ülke için önemlidir. Bizim için kim olursa olsun hangi ülkeden gelirse gelsin ülkede yatırım yapan üretim yapan Türkiye'den ihracat yapan firma bizim için yerlidir millidir. Yeter ki gelsinler yatırım yapsınlar üretsinler ihracat yapsınlar. Ulusal firmalarımızdan hiçbir farkları yoktur." değerlendirmesinde bulundu.
    Zirveyi düzenleyen Mimar Sinan Müşavir Mimar Mühendisler Birliği Başkanı Muhammed Garip de ülke kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla "Yerli Üret Yerli Tüket Gelsin Yurduma Bereket" sloganlı sosyal farkındalık projesi başlattıklarını açıkladı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Nisan Ayı MEVKA Yönetim Kurulu Toplantısı Karaman’da Yapıldı
Nisan Ayı MEVKA Yönetim Kurulu Toplantısı Karaman’da Yapıldı
Karaman'da Mart Ayında Kaç Konut Satıldı?
Karaman'da Mart Ayında Kaç Konut Satıldı?
Karaman İstihdam ve Kariyer Günleri 2026 İçin Stant Başvuruları Devam Ediyor
Karaman İstihdam ve Kariyer Günleri 2026 İçin Stant Başvuruları Devam Ediyor
Karaman'da İşsizlik Oranı Belli Oldu
Karaman'da İşsizlik Oranı Belli Oldu
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karaman’da Manevi Yarış!
Karaman’da Manevi Yarış!
Türkiye’nin En Vatansever 4. Şehri Karaman! 
Türkiye’nin En Vatansever 4. Şehri Karaman! 
Karaman’ın da Aralarında Olduğu 75 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu
Karaman’ın da Aralarında Olduğu 75 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu
5. SCAR Kongresi KKTC’de Gerçekleştirildi
5. SCAR Kongresi KKTC’de Gerçekleştirildi
Ermenek TÜBİTAK 4006-A Bilim Fuarı Açıldı
Ermenek TÜBİTAK 4006-A Bilim Fuarı Açıldı
MEVKA’DAN “DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MEVKA’DAN “DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler