• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Karaman'da Konferans Verdi TATAR; "BENİM SİYASETİM, ARAMIZDAKİ KOPMAZ VE AYRILMAZ BAĞLARIN, HİÇBİR GÜÇ TARAFINDAN KOPARTAMAYACAĞINA YÖNELİK BİR SİYASETTİR"
GÜNCEL
Yayınlanma: 12 Ağustos 2022 - 12:29
Güncelleme: 12 Ağustos 2022 - 12:47

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Karaman'da Konferans Verdi TATAR; "BENİM SİYASETİM, ARAMIZDAKİ KOPMAZ VE AYRILMAZ BAĞLARIN, HİÇBİR GÜÇ TARAFINDAN KOPARTAMAYACAĞINA YÖNELİK BİR SİYASETTİR"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kıbrıs Türkünün Adada Varoluş Mücadelesi' başlıklı konferansa katıldı.

GÜNCEL
12 Ağustos 2022 - 12:29
Güncelleme: 12 Ağustos 2022 - 12:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Karaman'da Konferans Verdi TATAR;

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Vali Tuncay Akkoyun, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker, Selman Oğuzhan Eser ile CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, daire müdürleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı.
Tatar, konferansta yaptığı konuşmada,  Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'ne eşlik eden gemilere, Kıbrıs şehitlerinin adının verildiğini hatırlararak, milletin, şehit evlatları adıyla gemiyi Akdeniz'de sefere gönderdiğini belirtti.
 Tatar, “Onun için vefalıyız. Tarihimizi unutmayız. Böyle kadim bağlarla bağlanmış, vefa duygularıyla işlenmiş yüreklerimiz bizi ayakta tutuyor. Bunlar, kutsal mücadelede heyecanımızı ve kararlığımızı sürdürebilmenin çok önemli ayrıntılarıdır.” ifadelerini kullandı.
Tatar, KKTC'nin Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ışığında konumuyla öneminin artırdığına dikkati çekerek, ""Geçenlerde bana bir öneri getirdiler. Ercan Uluslararası Havalimanı'nı, Birlemiş Milletlere (BM) yönetimine ve denetimine devredersek direkt uçuşlar başlayabilirmiş. Oradaki tuzak, bunun ayrıntılarını Türk Dışişleri Bakanıyla da tartıştım, Ercan Havalimanı'nı KKTC'nin etkinliğinden çıkartmak ve Avrupa'nın onayıyla uçakların o bölgede uçmasına zemin hazırlamak... Yani bu bir tuzak. Çünkü Ankara'ya diyor ki ‘Sen oralarda uçamayacaksın. Senin İHA ve SİHA’ların oralarda, hava meydanından yukarı çıkıp bölgeyi denetleyemeyecek.’  Yani bizim egemenliğimizden yavaş yavaş çıkacak. Federal temelli bir anlaşma için çok uğraşlar verdik. Bir Annan Planı geçirdik ve iyi niyetimizi ortaya koyduk ama karşı tarafın oynadıkları oyun; Kıbrıs'ın federal bir cumhuriyet, Avrupa Birliği içinde üniter bir yapı ve oralarda Türkleri bir azınlık, Türkiye, Avrupa Birliği’nde olmadığı için Türkiye’nin Kıbrıs’tan çekilmesi.
Ondan sonra başımıza gelecekleri siz tahmin edin. Herhalde o kadar saf değiliz. Onun için benim siyasetim egemenliktir, devlettir ve sizlerle olan gönül ve kader birliğimizdir. Aramızdaki kopmaz ve ayrılmaz bağların, hiçbir güç tarafından kopartamayacağına yönelik bir siyasettir.” dedi.
Türkiye ile KKTC’nin ikili güçlü ilişkilerinin önemine dikkati çeken Tatar, şunları aktardı:
“Kıta sahanlığı olsun, ekonomik münhasır bölge olsun hem mavi vatanda hem göklerde Türkiye, büyük siyaseti şekillendirmektedir. Doğru Akdeniz'de bölgenin en büyük ve güçlü KKTC'nin de garantör ülkesi, Türkiye'dir. Ulusal çıkar ve milli menfaatlerimizin korunması bakımından esasında başarılan iş büyük başarıdır. Ben öyle görüyorum ve inanıyorum. Bu şekilde bir siyaseti sürdürmekte gerçekten bahtiyarlık yaşıyorum.”
Konferansın ardından KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Tatar'a çeşitli hediyeler takdim etti.
Yunus Emre Camii ve Türbesi ile Aktekke Camii, Hazreti Mevlana'nın annesi ve kardeşlerinin türbelerini ziyaret etti, ardından Karaman'dan ayrıldı.

HABER: Murat ÖZÜNAL

 

2022/08/12780666181660297655.jpg
2022/08/9747418281660297662.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Römorklara Da Plaka Zorunluluğu Geliyor
Römorklara Da Plaka Zorunluluğu Geliyor
Güvenlik Görevlilerinden Vali Çiçekli’ye Ziyaret
Güvenlik Görevlilerinden Vali Çiçekli’ye Ziyaret
Olası Marmara Depremine Karşı AFAD’ın Destek İlleri Belirlendi
Olası Marmara Depremine Karşı AFAD’ın Destek İlleri Belirlendi
Huzurevi’nde Gözleme Etkinliği
Huzurevi’nde Gözleme Etkinliği
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karaman'da 10 Bin Makaron Ve Kaçak Tütün Ele Geçirildi, 7 Kişi Tutuklandı
Karaman'da 10 Bin Makaron Ve Kaçak Tütün Ele Geçirildi, 7 Kişi Tutuklandı
Cerit Köyünde Üretiyor. Sosyal Medyadan Pazarlamasını Yapıyor
Cerit Köyünde Üretiyor. Sosyal Medyadan Pazarlamasını Yapıyor
Karaman’da Belde Ve Köylerde Elektrikler Kesilecek
Karaman’da Belde Ve Köylerde Elektrikler Kesilecek
Römorklara Da Plaka Zorunluluğu Geliyor
Römorklara Da Plaka Zorunluluğu Geliyor
Bugün İtibariyle Bu Kadro Tarih Oluyor
Bugün İtibariyle Bu Kadro Tarih Oluyor
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Karaman'da Tarihî Mekânları Ziyaret Etti
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Karaman'da Tarihî Mekânları Ziyaret Etti

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler