• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. KARAYOLLARI HİZMET TESİSLERİ KİRALANABİLECEK
GÜNCEL
Yayınlanma: 30 Mayıs 2018 - 16:29

KARAYOLLARI HİZMET TESİSLERİ KİRALANABİLECEK

GÜNCEL
30 Mayıs 2018 - 16:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KARAYOLLARI HİZMET TESİSLERİ KİRALANABİLECEK
*Yap-işlet-devret modeliyle otoyol projeleri kapsamında yapılanlar hariç, işletme süresi sonunda KGM'ye devredilen otoyol hizmet tesisleriyle mevcut tesisler ihale yoluyla kiraya verilebilecek. 
* KGM'nin mülkiyetindeki taşınmazların yanı sıra kullanımındaki alanlarda bulunan akaryakıt depoları, atölyeler, ambar, iskele ve silo gibi tesislerle reklam levhaları da kurumca kiralanabilecek. Taşınmazların kira süresi 10 yıldan çok olamayacak.

Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle otoyol projesi kapsamında yapılanlar hariç, işletme süresi sonunda Karayolları Genel Müdürlüğüne (KGM) devredilen otoyol hizmet tesisleriyle mevcut tesisler ihale yoluyla kiraya verilebilecek. 
Kurumun, "Karayolları Genel Müdürlüğünün Mülkiyetindeki Taşınmazlar ile Kullanımındaki Alanların İdaresine İlişkin Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Buna göre, KGM taşınmazlarının değerlendirileceği yöntem ve tahmini bedeli, oluşturulan komisyonlarca belirlenecek.
YİD modeliyle otoyol projesi kapsamında yapılanlar hariç, işletme süresi sonunda KGM'ye devredilen otoyol hizmet tesisleriyle mevcut benzeri tesisler ihaleyle kiraya verilebilecek. Bu kapsamda, karayolu üzerindeki kuruma ait otel, motel, lokanta, akaryakıt istasyonu ve tesisleri kiralanabilecek. Ayrıca, sabit asfalt tankları, asfalt plenti, akaryakıt depoları, atölyeler, ambar, iskele, silo, tanker gibi tesislerle reklam levhaları bu kapsamda olacak.
Ödemeler Türk lirasıyla yapılacak
KGM'nin mülkiyetindeki taşınmazın satış ve trampa işlerindeki bedeli, emlak vergisine esas asgari metrekare birim değerinden az olamayacak. İrtifak hakkı bedeli, taşınmaza komisyonca tespit edilen bedelin yüzde 20'sinin altına inemeyecek. Kiralama işlemlerinde de yıllık kira bedeli, komisyonca tespit edilen bedelin yüzde 2'sinden az uygulanamayacak.
Mevcut tesislerin yıllık toplam kira bedelleri, bir önceki yılın kira bedelinden az olamayacak ancak tesisin yıllık kira bedelinde azalma olması halinde bu durum komisyonca raporlanarak KGM tarafından karara bağlanacak.
Taşınmazların satış bedeli taksitle ödenebilecek. Bu durumda taksitli satışın dörtte biri peşin, geri kalan tutar ise üçer aylık dönemlerle toplam iki yılda tahsil edilebilecek. Ödemeler Türk lirasıyla yapılacak. Alacağın kalan kısmına kanuni faiz uygulanacak. Bir yıldan uzun süreli kira sözleşmelerinde, ikinci ve izleyen yılların bedeli enflasyon oranında artırılacak.
Kira süresi 10 yılı geçemeyecek
Kira ve kullanma izni, sözleşme süresinin bitiminde sona erecek. Belirlenen hükümlere aykırı davranılması, taşınmazın amaç dışında kullanılması halinde sözleşme feshedilecek.
Kiraya verilecek taşınmazların kira süresi 10 yıldan çok olamayacak. 3 yılı aşkın kira işlemlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının izni alınacak. 3 yıldan az süreli kiralamalarda, sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getiren eski kiracının talebi halinde süre, bir defaya mahsus 1 yıla kadar uzatılabilecek.
Haber; Mustafa ÇETİN

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MGV Karaman'dan Geleneksel Aile Pikniği Buluşması
MGV Karaman'dan Geleneksel Aile Pikniği Buluşması
Akçaşehir'de Hizmet Atağı! Milyonluk Yatırımlar Ve Dev Projeler Bir Bir Hayata Geçiyor
Akçaşehir'de Hizmet Atağı! Milyonluk Yatırımlar Ve Dev Projeler Bir Bir Hayata Geçiyor
Karaman ve Konya'nın Kalkınma Gündemi MEVKA Toplantısında Ele Alındı
Karaman ve Konya'nın Kalkınma Gündemi MEVKA Toplantısında Ele Alındı
Karaman'da Belde, Mahalle Ve Köylerde Elektrikler Kesilecek
Karaman'da Belde, Mahalle Ve Köylerde Elektrikler Kesilecek
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karaman'da
Karaman'da "Hareket Yaşını Öğren" Etkinliğine Yoğun İlgi
Mezuniyet Törenine Damga Vuran Konuşma:
Mezuniyet Törenine Damga Vuran Konuşma: "Diploma Yetmez, Karakter Gerekir"
MGV Karaman'dan Geleneksel Aile Pikniği Buluşması
MGV Karaman'dan Geleneksel Aile Pikniği Buluşması
Akçaşehir'de Hizmet Atağı! Milyonluk Yatırımlar Ve Dev Projeler Bir Bir Hayata Geçiyor
Akçaşehir'de Hizmet Atağı! Milyonluk Yatırımlar Ve Dev Projeler...
Kazımkarabekir'de Üreticiye Destek Ve Hasat Önlemleri Görüşüldü
Kazımkarabekir'de Üreticiye Destek Ve Hasat Önlemleri Görüşüldü
KAYMAKAM ÖZÇELİK TEPEBAŞI KÖYÜ SAKİNLERİYLE İFTAR YAPTI
KAYMAKAM ÖZÇELİK TEPEBAŞI KÖYÜ SAKİNLERİYLE İFTAR YAPTI

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler

Yeni Slow Radyo