• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Karaman'da İşkur TYP İle 63 Personel Alımı Yapacak
EĞİTİM
Yayınlanma: 03 Şubat 2022 - 11:53
Güncelleme: 03 Şubat 2022 - 11:58

Karaman'da İşkur TYP İle 63 Personel Alımı Yapacak

*Karaman’da okullar için 3 aylık toplum yararına proje başvuruları başladı.

EĞİTİM
03 Şubat 2022 - 11:53
Güncelleme: 03 Şubat 2022 - 11:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Karaman'da İşkur TYP İle 63 Personel Alımı Yapacak
İŞKUR İl Müdürü Şevket Sarıkaya, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
TYP başvurularının 01.02.2022-05.02.2022 tarihleri arasında pandemi nedeniyle İŞKUR e-şube(iskur.gov.tr) ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacağını ifade etti.  Son başvuru 5 Şubat 2022 Cumartesi gecesi saat 23:59
Karaman merkez ve ilçelerde okullara 3 aylık 63 temizlik personeli alınacak olup Merkez’e 51 kişi, Ermenek ilçesine 6 kişi, Kazımkarabekir’e 1 kişi, Ayrancı’ya 1 kişi, Başyayla’ya 1 kişi, Sarıveliler’e 3 kişi olmak üzere toplam 63 kişi alınacaktır. Merkezde adaylar Noter kurası ile ilçelerde ise liste yöntemi ile belirlenecektir.
Katılım şartları
 1-) Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmemiş olmaları ve isteğe bağlı sigortalılık hariç 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamalarını ifade eder. (tarımsal faaliyette bulunanlar ile EK-5 sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.
2-) 18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.
3-) Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.
4-) Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.
5-) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.
35 Yaş altındaki engelli ve eski hükümlü olmayan erkekler başvuru sayısı kontenjandan fazla olduğu taktir de kuraya ve listeye dahil edilmeyeceklerdir.
16.02.2022 Çarşamba Günü Saat:14.00'de Kazımkarabekir spor salonunda (stadyum yanı)  kura çekimi yapılacaktır.

HABER: İsmail DİKBAŞ
2022/02/z6d2i4k8f6w9c9g3p4.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman’da Manevi Yarış!
Karaman’da Manevi Yarış!
5. SCAR Kongresi KKTC’de Gerçekleştirildi
5. SCAR Kongresi KKTC’de Gerçekleştirildi
Karaman Anadolu Lisesi Öğrencilerinden “Su Hayattır” Vurgusu
Karaman Anadolu Lisesi Öğrencilerinden “Su Hayattır” Vurgusu
KMÜ Öğrencilerinden Balkusan’a Kültürel Gezi
KMÜ Öğrencilerinden Balkusan’a Kültürel Gezi
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karaman’da Manevi Yarış!
Karaman’da Manevi Yarış!
Türkiye’nin En Vatansever 4. Şehri Karaman! 
Türkiye’nin En Vatansever 4. Şehri Karaman! 
Karaman’ın da Aralarında Olduğu 75 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu
Karaman’ın da Aralarında Olduğu 75 İlde Dev Uyuşturucu Operasyonu
5. SCAR Kongresi KKTC’de Gerçekleştirildi
5. SCAR Kongresi KKTC’de Gerçekleştirildi
Ermenek TÜBİTAK 4006-A Bilim Fuarı Açıldı
Ermenek TÜBİTAK 4006-A Bilim Fuarı Açıldı
Karaman'da Düzenlenen Operasyonda 7 Şüpheli Yakalandı
Karaman'da Düzenlenen Operasyonda 7 Şüpheli Yakalandı

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler