• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI
EĞİTİM
Yayınlanma: 19 Mayıs 2017 - 15:44

GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Mühendislik Fakültesinin 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni gerçekleştirildi.

EĞİTİM
19 Mayıs 2017 - 15:44
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokol ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun altı programından 268 öğrenci ve Mühendislik Fakültesinin üç programından 95 öğrenci olmak üzere 363 öğrenci KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Belgesi almaya hak kazandı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını KOSGEB Karaman İl Müdürü Mevlüt Tavşan yaptı. KOSGEB'in, girişimcilere ve faaliyette olan işletmelere hem geri ödemeli hem de geri ödemesiz destek sağlayan bir kuruluş olduğunu söyleyen Mevlüt Tavşan, “Girişimcilik desteğini kurulduğu 1990 yılından bu yana uygulayan KOSGEB, her yıl bu destek miktarını güncellemektedir. Destekten önce bizim önemsediğimiz konu, uygulamalı girişimcilik eğitimidir. Çünkü, eğitime katılan katılımcılar iş fikirlerinin yapılabilirliğini test ediyorlar. İşletmenin kurulmadan önce böyle bir testten geçirilmesi, çıkacak sonuçların daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Böylece girişimci; parası cebinde kaldığı için işletme kurulmasa bile kâr etmiş oluyor. Girişimcilik eğitimini hem KOSGEB kendisi uyguluyor hem de sivil toplum kuruluşları, İŞKUR ve üniversiteler kendi bünyelerinde bu konuda eğitimler veriyorlar. Bu sertifikayı alanlara da destekten yararlanma fırsatı veriyoruz.” açıklamalarında bulundu.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Yılmaz ise girişimciliğin öneminin gün geçtikçe arttığını belirterek, “Bireylerin kariyer planlamalarını yaparken, girişimciliği bir seçenek olarak gündemlerine almaları artık bir tercih meselesi değil, bir zorunluluk haline gelmiştir. Ülkelerin, ekonomilerini dışa bağımlılıktan kurtarmalarının ve üretime dayalı bir yapı kurmalarının en önemli aracı halkını girişimciliğe teşvik etmektir. Üniversitelerde de öğrencilerimizi girişimciliğe teşvik ederek kendi işlerini kuran bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Törende konuşan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise "Çağımızda yaşanan hızlı değişimler ve hayatın her alanında yoğun bir şekilde görülen hareketlilik, toplumun tüm kurumlarını olduğu kadar üniversiteleri de etkilemiştir. Değişimle birlikte üniversitelerden beklentiler farklı boyutlara taşınmıştır. Çağın gereklerini takip etmek, toplumun beklentilerini karşılamak üniversitelerin asli misyonu olmuştur." dedi. Rektör Akgül, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak gelişmeleri yakından takip ederek öğrencilere mezuniyet sonrasında farklılık kazandıracak becerilerin verilmesi hususunda azami gayret sarf ettiklerini belirtti ve uygulamalı girişimcilik eğitiminin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde devam edeceğini söyledi.
Tören, eğitim programını tamamlayan öğrencilere KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, protokol üyeleri ve öğretim elemanları tarafından sertifikalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vali Çiçek'ten Çalışkan'a Başarı Belgesi
Vali Çiçek'ten Çalışkan'a Başarı Belgesi
KMÜ, TEKNOFEST 2026'nın Akademik Paydaşları Arasında Yerini Aldı
KMÜ, TEKNOFEST 2026'nın Akademik Paydaşları Arasında Yerini Aldı
Mezuniyet Törenine Damga Vuran Konuşma:
Mezuniyet Törenine Damga Vuran Konuşma: "Diploma Yetmez, Karakter Gerekir"
KMÜ’de Mezuniyet Törenleri Sona Erdi
KMÜ’de Mezuniyet Törenleri Sona Erdi
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karamanlı Patenciler Türkiye 2. Etap Yarışlarında Kürsüye Çıktı
Karamanlı Patenciler Türkiye 2. Etap Yarışlarında Kürsüye Çıktı
Karamanlı Boksörlerden Türkiye Şampiyonası’nda Çifte Bronz Madalya
Karamanlı Boksörlerden Türkiye Şampiyonası’nda Çifte Bronz Madalya
Konya Şeker’den Büyük Yatırım
Konya Şeker’den Büyük Yatırım
Kazımkarabekir'de Biçerdöver Denetimleri Sürüyor
Kazımkarabekir'de Biçerdöver Denetimleri Sürüyor
İl Müdürü Ulaş'tan Ermenek'teki Kurumlara Ziyaret
İl Müdürü Ulaş'tan Ermenek'teki Kurumlara Ziyaret
İYİLİK VE YARDIMSEVERLİK DEĞERLERİNİN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
İYİLİK VE YARDIMSEVERLİK DEĞERLERİNİN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler

Yeni Slow Radyo