Millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. Yıl dönümünü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bugün büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.
23 Nisan, milletimizin esareti reddedip, istiklâli ve istikbali için ayağa kalktığı tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu aziz milletin yarınlarına sahip çıktığı bu şanlı gün, aynı zamanda Cumhuriyetimizin de temel taşıdır. Bugün aynı heyecanla taşıdığımız, aynı kararlılıkla koruduğumuz bu kutlu mirasın emanetçileri, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımız Atalarının emanetini sonsuza dek koruyacak ve sahip çıkacaklar ve onların gözlerindeki ışık, yüzlerinizdeki tebessüm, bu toprakların yarınlarını aydınlatmaya devam edecektir.
Bir asrı aşan bu anlamlı gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilk günkü heyecan ve coşkusu ile bugün düzenlenecek coşkulu törenlerle tüm yurtta ve Karaman’da kutlanacak.
Karaman’daki törenler sabah saat 09’da Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıtına çelenk sunma programı ile başlayacak, saat 10’da da Kemal Kaynaş Stadındaki resmi kutlama programı ile devam edecek.








