• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • İLÇELER
  • KÜLTÜR-SANAT
  • ÖZEL HABER
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • VEFAT EDENLER
  • ASAYİŞ YAŞAM
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. AHMET DAVUTOĞLU KMÜ'DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
EĞİTİM
Yayınlanma: 09 Aralık 2017 - 15:01

AHMET DAVUTOĞLU KMÜ'DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

DAVUTOĞLU; “KARAMAN, KAYNAK VE KÖK BİR ŞEHİRDİR. TÜRKÇE BU ŞEHİRDE ANADOLU’NUN ÖZÜ OLAN DİL HALİNE GELDİ”

EĞİTİM
09 Aralık 2017 - 15:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AHMET DAVUTOĞLU KMÜ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
AHMET DAVUTOĞLU KMÜ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
DAVUTOĞLU; “KARAMAN, KAYNAK VE KÖK BİR ŞEHİRDİR. TÜRKÇE BU ŞEHİRDE ANADOLU’NUN ÖZÜ OLAN DİL HALİNE GELDİ”
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) konuk oldu. Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Zihniyetten İletişime Müktesebat’ konulu konferansa Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, il ve üniversite protokolü ile çok sayıda öğrenci katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan program KMÜ’nün ve Fikri Gelişim Öğrenci Topluluğunun tanıtım filmlerinin izlenmesiyle devam etti. Programda açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, konferansını vermek üzere sahneye geldi.
Dil ve Zihniyet
Zihniyetin bilgi ile bilinç arasında kurulan bir köprü olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Bilgi yalnızca bir malumat değildir. Malumat, size ait olduğu zaman bilgi haline gelir. Eğer bilgi gerçek anlamda özümsenirse bilinç olur, şuur olur, idrak olur. O şuur da zaman içinde kişinin duruşu ve ahlakı olur.” dedi.
Ahmet Davutoğlu, dilin yalnızca ağızda sözün icra edildiği bir organ olmadığını vurgulayarak, “Dil, zihinde başlar, zihninizde bir kavram yoksa düşünemezsiniz. Dili zihinsel bir faaliyet olarak görmelisiniz. Dili kelama döktüğünüzde iletişim başlar. Her dil bir dünyadır ve öğreneceğiniz her dil size yeni ufuklar açar. Zihnimiz ise dinamik bir yapıdır. Yaşadığımız her şey zihnimizi şekillendirir. Statik toplumlardan büyük düşünürler çıkmaz. Zorluklar, düşünce adamlarının şevkini asla kırmaz ve düşünce adamları dinamik toplamlarda yetişir.” şeklinde konuştu.
Karaman ve Kudüs
Konuşmasını iki şehir ekseninde sürdüreceğini belirten Davutoğlu ilk olarak Karaman’ı ele alarak şöyle devam etti: “Karaman, kaynak ve kök bir şehirdir. Türkçe bu şehirde Anadolu’nun özü olan dil haline geldi. Karaman, Konya’yı hazırlayan bir şehirdir. Mevlana’yı seven herkes Karaman’a hürmet göstermek zorundadır. Karaman’da okuyup da Karaman sokaklarında dolaşmadan o dili, o hikmeti öğrenmeyen nasipsiz kalır. Şehirler kendisinden ders almayı bilen bireylere bir zihniyet katar. Biraz da bugünlerde yüreğimizin şehri olan Kudüs’ten bahsedelim. 
Tarih bilinci olan herkes Kudüs’ü konuşmalı ve anlatmalıdır. Kudüs, hayatımızın istikametini çizen bir şehirdir. Bize 500 yıl önce emanet edilen bir şehirdir. Bu yüzden Kudüs ile ilgili gelişmeler en çok da bizi ilgilendirir. Kudüs ile ilgili zihniyetim 1967 yılında Kudüs’ün işgal edilmesiyle şekillenmeye başladı. Trump’ın zihniyeti ile bizim zihniyetimiz bugün çarpışıyor. Trump, bütün insanlığı tehlikeye atacak bir hamleye imza attı. Kudüs olmadan barış olmaz. Kendi onurumuzu korumak için Kudüs’e sahip çıkmalıyız.”
“Gönülden gönüle konuşanlar tercümeye gerek duymaz”
Üniversitenin meslek sahibi olmak amacıyla okunmaması gerektiğini hatırlatan Davutoğlu üniversiteler ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Her öğrenciyi evrensel insanlık bütününe
sahip bir şekilde donatmak üniversitelerin birinci görevi olmalıdır. Üniversitelerin ikinci görevi ise bulunduğu kültür havzasının aydınlarını yetiştirmek olmalıdır. Meslek sahibi olmak bu iki görevi hakkıyla yerine getiren her bireyde olacak bir durumdur. 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin de en çok öne çıkması gereken alan dil olmalıdır. Anadilini bilmeyen birisi başka bir dili öğrenemez. Türkçemizi statik bir dil olarak görmeyin ve asla Türkçe ile Osmanlıcaya ayrı bir dil muamelesi yapmayın. Önce kendi dilinizi en iyi şekilde öğrenin, daha sonra da farklı dilleri öğrenme gayreti içerisinde olun. Dilden dile konuşanlar için tercüme gerekir fakat gönülden gönüle konuşanlar için tercümeye gerek kalmaz.”
“Bir şey olduktan sonra siyasetçi olun, siyasetçi olduktan sonra bir şey olmayın”
Ahmet Davutoğlu konuşmasının son bölümünde ise ülke olarak zor bir coğrafyada bulunduğumuzu ifade ederek, “Böyle bir coğrafyada ayakta kalabilmek için güçlü olmamız gerekiyor. Güçlü olmak güçlü şahsiyetlere sahip olmaktan geçer. Hızla akan tarihe seyirci olmayın ve tarihin arkasından koşmayın. Kendi ile barışık, gelecekte yaşanabilecek her şeye karşı hazırlıklı olacak şekilde yetişin. Siyaset yapmayı düşünüyorsanız da sizlere ‘Bir şey olduktan sonra siyasetçi olun, siyasetçi olduktan sonra bir şey olmayın’ tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Kendi ayaklarınız üzerinde durun ve öyle devlet görevi yapın.”
Konferans, plaket ve hediye takdimlerinin ardından sona ererken konferansın ardından Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette üniversite ile ilgili Rektör Akgül’den bilgi alan Ahmet Davutoğlu, çalışmalarında da kendisine başarılar diledi. Ziyaret, hediye takdimi ile sona erdi.
Haber: Aygül KÜÇÜKCİCİBIYIK


 

2017/12/2017-12-09-15-03-15.jpg
2017/12/2017-12-09-15-03-17.jpg
2017/12/2017-12-09-15-03-20.jpg
2017/12/2017-12-09-15-03-21.jpg
2017/12/2017-12-09-15-03-36.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Mezuniyet Törenine Damga Vuran Konuşma:
Mezuniyet Törenine Damga Vuran Konuşma: "Diploma Yetmez, Karakter Gerekir"
KMÜ’de Mezuniyet Törenleri Sona Erdi
KMÜ’de Mezuniyet Törenleri Sona Erdi
Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu
Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu
Piri Reis İlkokulu Yılsonu
Piri Reis İlkokulu Yılsonu "Müzik Ve Resim Kulübü Sanat Gecesi" Beğeni Topladı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karaman'da
Karaman'da "Hareket Yaşını Öğren" Etkinliğine Yoğun İlgi
Mezuniyet Törenine Damga Vuran Konuşma:
Mezuniyet Törenine Damga Vuran Konuşma: "Diploma Yetmez, Karakter Gerekir"
MGV Karaman'dan Geleneksel Aile Pikniği Buluşması
MGV Karaman'dan Geleneksel Aile Pikniği Buluşması
Akçaşehir'de Hizmet Atağı! Milyonluk Yatırımlar Ve Dev Projeler Bir Bir Hayata Geçiyor
Akçaşehir'de Hizmet Atağı! Milyonluk Yatırımlar Ve Dev Projeler...
Kazımkarabekir'de Üreticiye Destek Ve Hasat Önlemleri Görüşüldü
Kazımkarabekir'de Üreticiye Destek Ve Hasat Önlemleri Görüşüldü
ELVAN: “SANAYİ VERİSİ BÜYÜMENİN YÜKSEK OLACAĞINA İŞARET”
ELVAN: “SANAYİ VERİSİ BÜYÜMENİN YÜKSEK OLACAĞINA İŞARET”

Ana Sayfa
EĞİTİM
EKONOMİ
GÜNCEL
İLÇELER
KÜLTÜR-SANAT
ÖZEL HABER
SAĞLIK
SİYASET
SPOR
VEFAT EDENLER
ASAYİŞ
YAŞAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR-SANAT
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

Doğal Ürünler

Yeni Slow Radyo